Skräddare i Helsingborg

Lite vardag från Ateljén på Slottshöjden. Det är högsäsong för festkläder och balklänningar. Lite know how, hur man gör band ur dubbla tyger kan vara bra att veta. Första rutan visar hur jag använder en linjal för att markera hur brett jag ska klippa banden och innan jag klipper har jag tråcklat med en tråd i mitten av bandets bredd för att hålla båda tygerna ihop för hela processen då det ska sys i en lång tub i overlock maskinen. Bandet klipps på skrå med båda tygerna fast tråcklade i varandra. Det går relativt enkelt nu att overlocka bandet till en tub. Sen är det lite mer komplicerade som ska hända. Nu ska det vändas inochut, om man uttrycker sig så. Det är nu jag fäster ett band på änden av tuben och har ett speciellt verktyg med trubbig ände för att kunna dra igenom bandet genom tuben och på så sätt följer den fästa änden med och den smala tubbandet vänds med rätt sida utåt. Lite tålamod får man ha. Sen stryker jag för att sträcka till full längd och då var det klart. Nu till nästa projekt. Din skräddare i Helsingborg