Lite beställningar på skjortmaterial och material för brudklänningar på väg. Var ett lite underligt slut på lördagen. Telefonen ringer och en man ber att få hjälp med att ta in fotvidd på hans nyköpta förvärv. Efter en hektisk lördag glömmer jag bort länge och väl att jag lovat ringa upp igen och medan min man och jag tar det lugnt en stund i studion kom jag på mitt lovade ord. Sagt och gjort. Nu har ju klockan hunnit bli mot kväll och ganska så mör men mannen lovar att betala lite extra för mödan och jag frågar min man om en ska förbarma sig och hjälpa en medmänniska? Det tyckte vi väl och vi har väl inte bråttom efter en trevlig dag på jobbet. Tillhör att jag har en trevlig soffgrupp jag fått ärva av en av mina underbara kunder och vänner. Väldigt mysigt att tänka så att bjuda in människor i sitt liv och vara rik nog fast inte på pengar. Han kommer från Landskrona med sina två byxor som ska ändras enligt förebild han tar med sig och jag lovar att fixa detta medan han kan få sitta i lugn och ro och titta igenom mitt bibliotek av modemagasin och tygprover om han gillar. Fixar detta som ett äkta proffs och inget billigt jobb så att säga. Inget fusk så att säga även om byxorna inte kostat många slantar från ett känt Dressman. Imponerad av min tjänst undrar han om han kan få hjälp med 4 andra byxor och undrar också om jag har säkerhetsnålar stora som man använder på skotska kiltar. Jo det hade jag ju. Han ville ha alla tre. Visst. Jag ber honom att ta på sig byxorna medan jag gör mig klar för att betjäna honom det sista med att mäta av ändringar. Hämtar nåldynan och då hör jag dörrklockan pingla…. sticker in huvet i mottagningen och ser mannen försvinna ut och hojtar när han märker att jag sett honom på väg ut att han ska bara hämta byxorna i bilen… jaha… tänkte jag… såg allt hända i slowmotion ni vet hur dumt det känns när man inser att du just betjänat en rövare och snabelfantast till människa? För ut gick han med sina byxor och mina säkerhetsnålar i handen.Han gjorde ingen vidare reklam för sina landsmän och min man stack iväg för att ta in skylten och leta efter luringen men nej varken luring eller bil att hitta. 🧐 🤪 Pollyanna på er 🥰