Ja, helt rätt. Här hänger Holland&Sherry’s ylletyger och Dormeuils bomulls tyger på tork. Det ska bli två bomulls västar och därav har jag använt ett vattenbad och torktumlare för att krympa bomullen innan jag tillskär tyget. I detta fall går det även bra att tvätta på 40 grader så att kunden senare själv kan ta hand om tvättning av plagget utan risk för att det krymper i längden. Vi ska nämligen ha dragkedja istället för knappar. Dragkedjan lär inte krympa men det kan tyget göra i en tvätt. Jag förbereder vattenbad med en skvätt ättika för att vara även säker på att färgen inte rinner till medan den blöt hänger. Bemberg satin från Holland&Sherry hamnar även det i ett vattenbad med en skvätt ättika för att säkra mig att färgen inte rinner. Slänger in tyget var för sig i ångbehandling i tvättmaskinen så inga rynkor fäster sig. Låter vattnet endast rinna av, inte vrida ur, för att undvika att det blir skrynkligt, vilket kan vara väldigt besvärligt att bli av med och så några varv i tvättmaskinen för att ånga upp tyget. Samma vattenbad blir det för ylletygerna från samma företag och notera att det är alls inte rekommenderat från företagets sida att själv våga sig på att tvätta i maskin eller hand tvätta deras tyger eller som jag ge ett vattenbad. Innan jag gör ett sådant ingrepp har jag alltid kollat av hur tyget reagerar så jag har klippt ut exakt lika stora fyrkanter av tyget jag ska förbereda med vattenbad och väter den ena biten och ångbehandlar medan den är våt och säkrar på så sätt att tygets kvalitet och utseende inte ändras. I detta fall gick det bra med båda tygerna och jag har därmed försäkrat mig om att kunden själv kan tvätta för hand sina kläder så som han önskar kunna. Vad gör man inte för att förenkla livet…. Din Skräddare i Helsingborg