Det är något så fridfullt att jobba med ett hantverk där du får nöjet att skapa något åt någon som uppskattar resultatet. Efter mer än trettio år och fortfarande känna samma glädje i arbetet är tacksamt. Här förbereder jag ett tyg från Holland&Sherry och ger ett rejält ångbad innan jag börjar planera tillskärning. Jag har lärt mig att det är bäst så att antingen ånga eller tvätta de tyger som kan tvättas innan jag tillverkar ett plagg. Under processen vore det synd om tyget krymper senare och därför är det mycket vist att alla innermaterial eller stödmaterial du använder även de är förberedda med ett vatten bad så att det har krympt vad det möjligen kan krympa och det inte händer senare i livet på ditt plagg. Det är olika hur mycket bomull krymper men man kan räkna med ca 5% och på en meter lär det bli 5 cm så du förstår vikten att du förbereder allt innan du börjar klippa för synd vore det på ett hantverk om inte det är väl planerat och genomtänkt. Din Skräddare i Helsingborg